5 ДНИ В ИСТАНБУЛ С посещение на църквата на Първото число , Одрин и Чорлу

from325BGN

5 ДНИ В ИСТАНБУЛ С посещение на църквата на Първото число , Одрин и Чорлу

Departure Date

30 Jun

Duration

5 ДНИ

Views

174

Maximum Seats

40

5 ДНИ В ИСТАНБУЛ  30.06.-04.07.2021

С посещение на църквата на Първото число , Одрин и Чорлу- ТОП ЦЕНА 325 ЛВ.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:*Транспорт по маршрута *4 нощувки със закуски – хотел в историческата част на Истанбул;*Посещение в Одрин *Посещение на „Църквата на първото число;*Посещение на фабрика за производство на кожени облекла и аксесори  Emelda   *Посещение в Чорлу * Посещение на Фабриката за домашен текстил ТАС център *Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 5 000 евро (включва болнично лечение в случай на заболяване от Covid-19) за лица до 65г.; *Сертификат „Отмяна на пътуване“, включващ и отмяна на пътуването поради COVID-19; Придружаващ туроператор…….И други бонуси за участниците в допълнителните мероприятия

Първи ден. Отпътуване от София-  5,45-6.00ч. Паметника Левски –Паркинга в началото на ул. Московска ,07.00 – магистрала Тракия ШЕЛ при разклона за Пазарджик , 07,30 – Магистрала Тракия – Бензиностанция Еко след разклона за Пловдив 08,30 – Димитровград Бензиностанция Зара на изхода от града посока Хасково.

 Пристигане в Одрин . Свободно време за обяд и пазар . След пристигане в Истанбул СПЕЦИАЛНО ЗА ВАС : Посещение на фабрика с шоу рум на фабрика за производство на кожени облекла и аксесори  Emelda   www.emelda.com.tr Възможност за закупуване на уникални качествени стоки на преференциални цени  Настаняване в хотел.  Свободно време

Втори ден . Закуска . 08,30 Посещение на  Църквата с ключетата или известна повече като „Църквата на първото число“  „Църквата на първо число”, както я наричат повечето хора или църквата с ключетата се посещава от хиляди хора от цял свят на всяко първо число от месеца. Те си купуват до входа на църквата т.нар. „сребърни” и „златни” ключета – всяко по 3TL., които символизират желанията на хората. С този ключ символично се отключват иконите в църквата и хората си пожелават желание. Някои от посетителите влизат в подземната крипта, за да получат и светена вода от малък извор, други стоят и чакат, за да получат благословията на гръцки православен свещеник и осветят своите ключета. Условието е, че ако се сбъдне желанието на човек, той трябва да върне ключа в църквата – отново на първо число на месеца и може да си вземе нов ключ с ново желание. Но връщането на ключа е задължително при сбъдване на желанието. А хората, които връщат ключетата, са стотици! След което се отправяме към Айвансарай, Фенер и Балат, разположени по брега на Златния рог, те крият в себе си голяма част от истинското лице на Истанбул и огромно културно-историческо богатство.  Екскурзията започва с влизане през втората по значимост порта в стените на Константинопол- Портата на Хариус (Едирнекапъ), през която султан Мехмет II влиза триумфално в града след превземането му. В близост се намира джамията на Михримах, единствената дъщеря на султан Сюлейман Великолепни.

Следва посещение на църквата с аязмо „Св. Богородица Влахерна“. До превземането на Константинопол от османците черквата е съхранявала чудотворната икона, одеждата и пояса на света Богородица от Йерусалим. С тези реликви са свързани големите християнски празници „Полагане пояса на света Богородица” (31 август) и „Покров на Пресвета Богородица” (1 октомври). Днес посетителите могат да вземат вода от аязмото в църквата. Посещение на Желязната църква „Свети Стефан.

Екскурзията завършва с посещение на Вселенската патриаршия и църквата „Св. Георги” – в нея можете да се докоснете до част от колоната, на която е бичуван Иисус Христос. Това е седалището на Вселенския патриарх и един от центровете на източноправославния свят.

Прибиране в хотела .Свободно време за индивидуална разходка за посещение на покрития пазар Капълъ чаршия и историческите забележителности

16.00ч. След обяд по желание (срещу доплащане) отпътуване за Азиатската част на града с минаване по един от мостовете над пролива Босфор в азиатската част на града, където, ще посетим най-новият МОЛ в Истанбул – EMAAR. В този нов аквариум с подводна зоологическа градина, ще може да видите 7 различни тематични сектора с над 20 000 морски обитатели и земноводни от 200 вида, включващи подводният стъклен тунел, галерията с риби, скали и водопади, Царството на крокодилите, островът на пингвините, Горската секция включва – змии, паяци, игуани, хамелеони, диви пирани, гигантски водни плъхове и много други интригуващи жители на горите и още много други изненади. Ще имате възможността да пазарувате в магазините на някои от световно известните марки и също така на голяма част от местните марки, като HUGO BOSS, GUESS, GUCCI, HERMES, LC WAIKIKI, VICTORIA’S SECRET, ZARA, KEMAL TANCA, HOTIC, ALTINBAS и др. Свободно време за шопинг и продължаване към МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL – където, ще наблюдаваме светлинното шоу на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул и се смята за „най-големият“ басейн в Европа. Свободно време. Вечерта връщане в хотела, като ще минем отново по един от мостовете над пролива Босфор и ще имаме възможността да се насладите на красотата на осветените в различни цветове мостове над пролива. Нощувка

Настаняване в хотела За да има вечерта ви подобаващ завършек, ви предлагаме вечеря в атрактивен ресторантски комплекс Кум Капи  Вечерята включва: алкохолни напитки, салати, предястия, основно блюдо десерт и плодове https://www.youtube.com/watch?v=PIZrouX0vBw. Връщане в хотела. Нощувка.

Трети ден.    Закуска. От 9:15 ч. следва пешеходна обиколка на историческия център на града с разглеждане на Хиподрума, Египетския обелиск, „Синята джамия”, църквата „Св. София”, двореца „Топкапъ” (отвън).  Желаещите да разгледат отвътре църквата  „Св. София” и Водохранилището, могат да го направят (доп. заплащане). Възможност за допълнителна екскурзия до търговската улица „Истиклял“ (доп. заплащане). Изкачване до началото на Истиклял с историческата подземна въжена линия, най-старата в континентална Европа, отрита в далечната 1875 г. Следва разглеждане и посещение на средновековната каменна кула Галата. Разходка в района Пера, известен със старинните си постройки, в които днес се помещават отлични ресторанти и оживени барове. Екскурзията приключва на площад Таксим – сърцето на модерния Истанбул. Следва организирано връщане до хотела с метро. Свободно време Нощувка.
Четвърти  ден Закуска. – 8.45 ч.КРУИЗ ПО ПРОЛИВА БОСФОР. Разходка с кораб по Босфора (около 2 часа) Разказът на професионалния екскурзовод ще направи удоволствието Ви пълно. Обиколката започва с разходка покрай Европейския бряг на Босфора  до крепостта Румели Хисар, след което корабчето се отправя към Азиатският бряг. По бреговете на Босфора могат да се видят старовремски дървени вили, дворци от мрамор, крепости и малки рибарски селца. По време на пътуването ще видите още великолепния дворец Долма Бахче, както и парковете и кралските павилиони на замъка Йълдъз. КЪЩИТЕ ОТ СЕРИАЛИТЕ  След круиза – *Посещение на Двореца Долмабахче – Турският Версай с екскурзовод на български език.

За да се докоснете до красотата и романтиката на Венеция вече не е необходимо да пътувате 1100 км. Новият Outlet Via Port Venecia, Ви предлага да се разходите с гондола по каналите на красива Венеция и да усетите духа на площад Сан Марко, докато пазарувате в магазините с намаления на световно известните марки.

19.15 ч. ВЕЧЕРЯ НА ЛУКСОЗНА ЯХТА и напитки неограничено количество съчетано с  круиз ,шоу програма и дискотека по Босфора http://pereme.com.tr/en_dinner-turkish-night-show  Нощувка.
Пети  ден.    Закуска Освобождоване на хотела 8.00 Отпътуване за Чорлу където ще се насладите на пазаруването на различни стоки от високо качество и на добри цени в Orion Shopping Centerhttp://www.orionavm.com.tr/ и Магазин за хранителни стоки  Мигрос Посещение на Фабриката за домашен текстил ТАС център.Отпътуване към границата. Отпътуване към България

 

ПРИ ГРУПИ ОТ МИН. 17 ЧОВЕКА – ОТПЪТУВАНЕ ОТ ВСЕКИ ГРАД + БОНУС БЕЗПЛАТНО ЗА 18-ТИ

ЗА ЗАПИСВАНЕ 029434010; info@valenta-bg.com