ИСТАНБУЛ- ФЕСТИВАЛ НА ЛАЛЕТАТА И ЦЪРКВАТА ПЪРВО ЧИСЛО

ИСТАНБУЛ- ФЕСТИВАЛ НА ЛАЛЕТАТА И ЦЪРКВАТА ПЪРВО ЧИСЛО

Departure Date

31 Mar

Duration

4 ДНИ / 3 НОЩУВКИ

Views

109

ФЕСТИВАЛ НА ЛАЛЕТАТА И ЦЪРКВАТА ПЪРВО ЧИСЛО

ИСТАНБУЛ–ОДРИН 31.03.-03.04.2022 ЕКСКУРЗИЯ С ВКЛЮЧЕНИ 5 БОНУСА
Първи ден. Отпътуване от София-  5,45-6.00ч. Паметника Левски –Паркинга в началото на ул. Московска ,07.00 – магистрала Тракия ШЕЛ при разклона за Пазарджик , 07,30 – Магистрала Тракия – Бензиностанция Еко след разклона за Пловдив 08,30 – Димитровград Бензиностанция Зара на изхода от града посока Хасково.

/ ЗАБЕЛЕЖКА: ОТНЪТУВАНЕТО ПРИ ГРУПИ ИЛИ ОТ ПОПЪТНИ ГРАДОВЕ СЕ УТОЧНЯВА ДОПЪЛНИТЕЛНО/

 След пристигане в Истанбул посещение на  фабрика за Кожени облекла с ревю.Настаняване в хотела .Вечеря в атрактивен ресторантски комплекс Кум Капи  Вечерята включва: алкохолни напитки, салати, предястия, основно блюдо десерт и плодове https://www.youtube.com/watch?v=PIZrouX0vBw. Връщане в хотела. Нощувка.

Втори ден.    Закуска.07.30 ч- Отпътуване за  Църквата с ключетата или известна повече като „Църквата на първото число”Тя се посещава от хиляди хора от цял свят на всяко първо число от месеца. Те си купуват до входа на църквата т.нар. „сребърни” и „златни” ключета – всяко по 3TL., които символизират желанията на хората. С този ключ символично се отключват иконите в църквата и хората си пожелават желание. Някои от посетителите влизат в подземната крипта, за да получат и светена вода от малък извор, други стоят и чакат, за да получат благословията на гръцки православен свещеник и осветят своите ключета. Условието е, че ако се сбъдне желанието на човек, той трябва да върне ключа в църквата – отново на първо число на месеца и може да си вземе нов ключ с ново желание. Но връщането на ключа е задължително при сбъдване на желанието. А хората, които връщат ключетата, са стотици! Следва посещение на фабрика за локум, сладкиши, подправки, козметика и масла.  Следва Посещение на парка „Емирган“ – най-големият парк в Истанбул, който през месец април се превръща в омагьосано от мириса на милиони лалета място. Отпътуване към Истанбулския Манхатън. Посещение на небостъргачът „САПФИР” – Най-високата жилищна сграда в Европа и първата екологична сграда на Турция, намиращ се в Истанбул, в района „Левент 4” ИЗВЕСТЕН КАТО ИСТАНБУЛСКИЯ МАНХАТЪН .Тя се извисява на 64 етажа. Освен жилищни имоти, комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последния етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Ще се изкачим до панорамната площадка, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва от „SkyRIDE” – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул и посещение на всички забележителности на града. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците. http://www.istanbulsapphire.com/index_seyir_english.html .  Прибиране в хотела.

20.30 – Посещение на бар вариете с ориенталска програма вечеря и шоу www.garmuzikhol.com Нощувка

Трети ден Закуска. – 8.45 ч.КРУИЗ ПО ПРОЛИВА БОСФОР. Разходка с кораб по Босфора (около 2 часа) Разказът на професионалния екскурзовод ще направи удоволствието Ви пълно. Обиколката започва с разходка покрай Европейския бряг на Босфора  до крепостта Румели Хисар, след което корабчето се отправя към Азиатският бряг. По бреговете на Босфора могат да се видят старовремски дървени вили, дворци от мрамор, крепости и малки рибарски селца. По време на пътуването ще видите още великолепния дворец Долма Бахче, както и парковете и кралските павилиони на замъка Йълдъз. КЪЩИТЕ ОТ СЕРИАЛИТЕ

Туристическа програма по желание: посещение с местен екскурзовод на новия султански дворец „Долмабахче“ – бароков дворец, известен с широките си украсени зали и мраморни бани, както и с картинната си галерия.

Следва допълнителна екскурзия до търговската улица „Истиклял“. Изкачване до началото на Истиклял с историческата подземна въжена линия, най-старата в континентална Европа, отрита в далечната 1875 г. Следва разглеждане и посещение на средновековната каменна кула Галата. Разходка в района Пера, известен със старинните си постройки, в които днес се помещават отлични ресторанти и оживени барове. Екскурзията приключва на площад Таксим – сърцето на модерния Истанбул. Следва организирано връщане до хотела с метро.

19,15 ч. ВЕЧЕРЯ и напитки неограничено количество съчетано с  круиз ,шоу програма и дискотека по Босфора http://pereme.com.tr/en_dinner-turkish-night-show

20.30 – Посещение на бар вариете с ориенталска програма вечеря и шоу www.garmuzikhol.com Нощувка.
Четвърти ден.    Закуска. Освобождаване на хотела 08:30 Посещение на българската църква Свети Стефан. Отпътуване за Одрин.  Посещение на борсата и аутлет. Свободно време за обяд. Отпътуване за България  около 14.00 ч.Пристигане в София около 21.00ч.

  

ЦЕНАТА ОТ 245 ЛВ. ВКЛЮЧВА:

Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар). В случай, че групата е под 20 туристи, транспортът ще бъде с микробус;

3 нощувки със закуски в хотел *** в Истанбул със сертификат за „безопасен туризъм“

Посещение на фабрика за кожени изделия- БОНУС

Посещение на фабрика за локум и козметика- БОНУС

Посещение на църквата Първо число- БОНУС

Посещение на парка „Емирган“- БОНУС

Посещение на църквата Свети Стефан- БОНУС

Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR

Придружаващ туроператор.

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Медицинска застраховка за лица
– oт 65 г. до 70 г. – 6 лв.
– от 70 г. до 75 г. – 8 лв.
– от 75 г. до 79 г. – 12 лв.

  EUR
Вечеря в атрактивен ресторантски комплекс “Кум Капъ” 35
Посещение на Outlet Via Port Venecia 5
Круиз по пролива Босфор 20
Двореца Долма бахче- в цената е включен транспорт, екскурзовод и билет 25
Небостъргачът „САПФИР –  (включва трансфер с автобус, билет панорамната  площадка и       филма ) 25
Само МОЛ в Небостъргачът „САПФИР 10
Търговската улица „Истиклял“ 15
ВЕЧЕРЯ и напитки неограничено количество съчетано с  круиз на луксозна яхга,шоу програма и дискотека по Босфора 45
Посещение на ресторант с  вариететна програма 30
Одрин 5

 

Начин за записване и плащане :

След обаждане на 02 9434010 или изпращане на email: info@valenta-bg.com   .

Депозит от 50 лв и останалата сума 20 дни преди пътуването.