БЪЛГАРСКИТЕ ЛАЛЕТА - 07-09.05.2021

from195BGN

БЪЛГАРСКИТЕ ЛАЛЕТА - 07-09.05.2021

Departure Date

07 May

Duration

З ДНИ

Views

316

Maximum Seats

30

50 000 лалета ще цъфнат напролет в Ботаническата градина в  Балчик, 32 нови сорта са включени в ПАРАДА НА ЛАЛЕТАТА  за сезон 2021 г. Парадът ще започне около 20 април 2021 г. и се очаква да приключи около средата на май 2021 г. Гостите на Балчик ще се насладят на красотата в градините, където ще могат да се насладят на 26 сорта ранно цъфтящи лалета-божуровидни, лилиецветни, грейги, ботанически и др. Към този момент теменужки, шибои и карамфил ще допълват цветната феерия.

Маршрут: София – Варна – Балчик –София 

БАЛЧИК  разположен терасовидно се белее над морето. Населен още от траките през V в.пр.н.е. го населяват гръцки преселници.

Запленени от  красотата на морския бряг те основават свой град. Земята засадили с лозя и произвеждали вино.Техен покровител бил Дионисий и градът нарекли в негова чест – Дионисополис.

В средните векове става владение на болярина Балик, от който идва и новото име.

БАЛЧИК е малък и романтичен град в северното българско крайбрежие на Черно море.

Пленена от чара и прехласната от разкошната панорама на Балчишкия залив, през първата половина на миналия век румънската кралица Мария наредила на финансовия си министър да изкупи имотите от местните селяни и свила своето ” тихо гнездо”, известно на румънците като ”лятното мечтание на една кралица”.

Ден 1 07.00 ч. – Отпътуване от София към Варна.  Пристигане по обяд. Възможност за посещение на „Шоу с делфини“ в делфинариум Варна (при отпадане на противоепидемичните мерки). Свободно време за разходка в морската градина.

Отпътуване към Балчик. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Ден 2. Закуска.  Разглеждане на Ботаническата градина и Двореца в Балчик. Следобед Екскурзия до Нос Калиакра.  Калиакра (произнася се Калиа̀кра, на гръцки Калѝ А̀кра) е дълъг и тесен нос на българското северно черноморско крайбрежие, в най-югоизточната част на Добруджанското плато. Намира се близо до селата Българево и Свети Никола, на 12 километра от Каварна и на 60 километра североизточно от Варна. Носът е вдаден на 2 километра навътре в морето и наподобява полуостров, представлява природен и археологически резерват и един от Стоте национални туристически обекта. На носа има музей, ресторант, морски фар, морската радиолокационна станция, метеорологична станция и параклис. Продължаваме към село Тюленово, за да се насладим на непокътната природа и Арката в Тюленово. Вечеря. Нощувка.
Ден 3. Закуска. Отпътуване към комплекс Аладжа манастир / по желание на място се заплаща входна такса за манастира/. Там ще се запознаете с историята на този културен паметник и носейки лист и химикал ще напишем по едно желание, за да може всеки да го пусне в “Кутията на желанията“, за която се говори, че сбъдва мечтите на истински вярващите хора. Следва да посетим  и “Катакомбите“, обитавани през раннохристиянската епоха (IV-VI в.), ще разгледаме Историческия музeй, от където можем да си купим по нещо за спомен от манастира.

Следва посещение на дворецът Евксиноград. На 8 километра северно от Варна, край брега на морето, се намира първата и най-старата извънградска резиденция на българските владетели от последното българско царство. Това е прочутият Евксиноград, известен с великолепните си градини, паметник на парковото изкуство от световна величина. Дворецът е недвижима културна ценност от национално значение. Заедно с местен екскурзовод, ще извървим стъпките на българските царе, и на височайшите особи, които са били техни гости. Ще се насладим на пъстроцветните килими от цветя застлали терасата с водно огледало на фона към „гостоприемната морска шир“, от където идва и днешното име на двореца. Ще разгледаме вътрешността на двореца, следваща най- изисканите и модерни за времето си архитектурни и интериорни решения в Западна и Централна Европа. Обиколката трае 1 час и 30 минути, по време на която ще се потопим изцяло в разкоша на Царска България.

Отпътуване към София. Пристигане вечерта.

*Възможно е разместване на реда на екскурзиите по дни и часове.

Цената от 195 лева включва: Транспорт при спазване на всички противоепидемични мерки по описания маршрут,екскурзоводско обслужване по целия маршрут, 2 нощувки със закуска и вечеря в хотел 3* в Балчик, придружител от Валента Вип Травел.

 

Цената не включва: Входни такси за посещаваните обекти:

  • Шоу с делфини – 20 лева. /пенсионери и ученици с намаление
  • Ботаническата градина – Възрастни – 8,00 лв./пенсионери и ученици с намаление
  • Археологически резерват „Калиакра” – 3 лв. /пенсионери и ученици с намаление
  • Аладжа Манастир – 5 лв. /пенсионери и ученици с намаление
  • Дворецът Евксиноград – 12 лв. /пенсионери и ученици с намаление

 

ЗАПИСВАНЕ С ДЕПОЗИТ ОТ 30 ЛВ И ДОПЛАЩАНЕ ЕДНА СЕДМИЦА ПРЕДИ ОТПЪТУВАНЕ

ПРИ НАЛОЖЕНИ ОГРАНИЧЕНИЯ И ЗАБОЛЯВАНЕ ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА СУМАТА